100 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 500 грн
Кокосовий брикет
Кокосовий торф — дрібна губчаста фракція кокосового волокна;
сполучувальної речовини шкіри кокосових горіхів, залишається після видалення довгого кокосового волокна.
Опис — для вирощування рослин, зокрема складник сумішей;
- покращує структури ґрунту; - субстрат для тераріумів.
Переваги кокосового торфу
Стерильність браку патогенних мікроорганізмів.
Біологічна активність швидко засилається корисними мікроорганізмами, які утворюють природний захист від патогенів.
Висока вологомісткість утримує води до 8 разів більше за власну вагу.
Гідрофільність навіть після повного висушування з легкістю вбирає вологу знову.
Висока повітряність достатньої кількості макропор забезпечує чудову аерацію навіть у разі надмірного поливання.
Довговічність зберігає свої агрофізичні властивості впродовж декількох років.
Оптимальна кислотність має сприятливий для більшості рослин pH = 5,6 — 6,8
Здатність обміну катіонів накопичує поживні елементи та віддає рослинам у разі їхнього дефіциту.
Простота утилізації може бути використана у відкритому ґрунті для поліпшення його структури.
Підготовка до використання
1. Покласти пресований кокосовий торф у контейнер достатньої ємності.
2. Поступово додавати воду в контейнер, поки кокосовий торф вбирає воду та розширитиметься.
3. Додатково промити кокосовий торф водою, щоб зменшити вміст натрію, калію та хлору.
4. Перемішати кокосовий торф.
Перед використанням пресований кокосовий торф, треба розширити: у разі додавання води він її вбирає та збільшує свій об'єм у кілька разів. Розширення треба проводити в контейнері достатньої ємності. Вода додається поступово, порціями, у міру того як торф її вбирає. Під час використання теплої води процес прискорюється. Технологічно важко досягти прийнятного солесотримання в пресованій кокосовій торфі. Неабияк дешевше зменшити його після розширення. Тому рекомендується додатково промити кокосовий торф після розбухання. Для промивання бажано використовувати воду, питома електропровідність якої не перевищує 0,5 мСм/см. Вода подається поступово, порціями проходить через торф, розчиняє та виносить солі. Температура має бути не нижче ніж +16 °C, а краще вище 20 °C, щоб солі швидше розчинилися. Компанія Ceres імпортує кокосовий торф зі Шрі-Ланки.
Користувальницькі характеристики | |
---|---|
Упаковка | 70 л |