Цибуля Медуза - продукт спільної копіткої роботи голландських та японських селекціонерів. Рослина отримала:
високий імунітет до основних хвороб, закладений генетичному рівні;
стресостійкість;
можливість високих показників плодоношення навіть у несприятливих умовах культивації: підвищена вологість, важкі ґрунти, недотримання сівозміни тощо.
Сорт цибулі Медуза відома як в Україні, так і в інших розвинених країнах. Відгуки про нього легко знайти на спеціалізованих сайтах. Культура гостро потребує сонячного світла, не терпить навіть короткочасного затінення і добре озивається на внесення мінеральних добрив.
Цибуля Медуза F1 може висаджуватися шляхом прямого внесення насіння в ґрунт або після попереднього розведення розсади. Посівний матеріал не вимагає додаткової обробки та має схожість вище 95%. Готові цибулини темно-мідного кольору зовні та сніжно-білі всередині. Їхня маса коливається від 150 до 300 г, а розмір може досягати 10 см в діаметрі.
Цибуля Медуза на перо використовується рідко. Найчастіше він заготовляється в зиму і має термін безпеки до 5 - 6 місяців. Для збільшення цього терміну необхідно подбати про правильне розташування готової продукції, вентиляцію приміщення та дотримання температурного режиму.