Колоїдна сірка спеціально створена і застосовується для різних сільськогосподарських, декоративних, квіткових і плодово-ягідних культур і винограду.
Спочатку сірку використовували, щоб боротися з борошнистою росою в огірків, але надалі вона показала велику ефективність у боротьбі з іншими грибковими захворюваннями на багатьох культурах.
Діюча речовина у складі препарату – сірка колоїдна, стабілізатори, ПАР. Ефективність сірки заснована на парах, що виділяються нею.
Саме пари сірки зупиняють розвиток грибкових хвороб, не проникаючи при цьому всередину рослини.
Пари сірки проникають у міцелій та спори грибків, порушують нормальний перебіг реакцій гідрування та дегідрування, таким чином, перетворюючи речовину всередині життєздатних спор на сірководень, який пригнічує ферменти дихання.
Сірчані пари пов'язують метали (цинк, мідь, залізо, марганець), що входять до складу ферментів, утворюючи сульфіди.
Таким чином порушується метаболізм гриба, внаслідок чого грибкові колонії, які не здатні далі розвиватися та поширюватися, гинуть.
Засіб також має акарицидну дію проти рослинних кліщів.
Таким чином, можна сказати, що колоїдна сірка є акарицидом та неорганічним фунгіцидом контактної дії.
Так як сірка не проникає в тканини рослин, обробку потрібно робити з двох сторін листа.
Колоїдну сірку застосовують для обробки вишні, черешні, цибулі, часнику, капусти, огірків, перцю, кавуна, дині, троянди, ріпаку, гороху, редиски, селери, баклажанів, буряків, ячменю, сливи, груші, аличі, картоплі, томатів, яблуні, винограду, суниці, аґрусу, персика проти оїдіуму, парші, борошнистої роси, кили, чорної ніжки, антракнозу, аскохітозу та рослинних кліщів.
Упаковка | |
---|---|
Об`єм | 0.3 л |
Користувальницькі характеристики | |
Обсяг | 300 мл |