Кокосовий торф — дрібна губчаста фракція кокосового волокна; сполучної речовини шкіри кокосових горіхів, залишається після видалення довгого кокосового волокна.
Для вирощування рослин, зокрема складник сумішей;
- покращує структури ґрунту;
— субстрат для тераріумів.
Переваги кокосового торфу
Стерильність браку патогенних мікроорганізмів.
Біологічна активність швидко засилається корисними мікроорганізмами, які утворюють природний захист від патогенів.
Висока вологомісткість утримує води до 8 разів більше за власну вагу.
Гідрофільність навіть після повного висушування з легкістю вбирає вологу знову.
Висока повітрю досить висока кількість макропор забезпечує чудову аерацію навіть у разі надмірного поливання.
Довговічність зберігає свої агрофізичні властивості впродовж декількох років.
Оптимальна кислотність має сприятливий для більшості рослин pH = 5,6 — 6,8 Здатність обміну катіонів накопичує поживні елементи та віддає рослинам у разі їхнього дефіциту.
Простота утилізації може бути використана у відкритому ґрунті для поліпшення його структури.
Підготовка до використання
1. Покласти пресований кокосовий торф у контейнер достатньої ємності.
2. Поступово додавати воду в контейнер, поки кокосовий торф вбирає воду та розширитиметься.
3. Додатково промити кокосовий торф водою, щоб зменшити вміст натрію, калію та хлору.
4. Перемішати кокосовий торф.
Маса, 5 кг.
Розміри, см 30х30х13.
Об'єм після розширення, л 60-70
Перед використанням пресований кокосовий торф, треба розширити: у разі додавання води він її вбирає та збільшує свій об'єм у кілька разів.
Розширення треба проводити в контейнері достатньої ємності.
Вода додається поступово, порціями, у міру того як торф її вбирає.
Під час використання теплої води процес прискорюється. Технологічно важко досягти прийнятного солесотримання в пресованій кокосовій торфі.
Набагато дешевше зменшити його після розширення.
Тому рекомендується додатково промити кокосовий торф після розбухання.
Для промивання бажано використовувати воду, питома електропровідність якої не перевищує 0,5 мСм/см.
Вода подається поступово, порціями проходить через торф, розчиняє та виносить солі.
Температура має бути не нижче ніж +16 °C, а краще вище 20 °C, щоб солі швидше розчинилися.
Компанія Ceres імпортує кокосовий торф зі Шрі-Ланки.
Основні атрибути | |
---|---|
Вага | 5 кг |
Виробник | Ceres |
Тип | Кокосовий субстрат |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | 70 л |