Характеристики
- Раннеспілий сорт.
- Від масових відходів до технічної стиглості — 100-110 днів, до біологічної — 120-130 днів.
- Рослина детермінантного типу, заввишки 90-110 см, потужна, сильно облищена.
- Плоди великі, 230-250 г, кубічної форми, гладкі, 3-4-камерні.
- У технічній стиглості плоди — салатового кольору, у біологічній — яскраво-жовтогарячі.
- Товщина стінки плода — до 10 мм, м'якоть соковита, солодкувата й ароматна.
- Урожайність раннього перцю Наїль — 7-12 кг/м2.
- Сорт стійкий до вірусу тютюнової мозаїки та вертициловозного в'янення.
- Ідеально підходить для свіжого ринку, перероблення та заморожування.
- Вирощують через розсаду.
—
Насіння перцю висіває в касети або парники, а пізніше пікують або висаджують у ґрунт на постійне місце.
- Розсаду висаджують за схемою 25 х 65 -70 см.
- Насіння перцю треба висівати на глибину 1-1,5 см і за температури ґрунту +20...+25 °C.
Висівивши насіння перцю, виробляють із середини лютого до кінця березня.